Állandó programok


Négy évszakos Siófok (rendezvények, események, az év minden napján)


Siófok egész évben várja a szórakozásra, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A nyár fővárosában a strand-szezon végeztével sem áll meg az élet, hiszen számtalan kulturális program, kulináris fesztivál és sportrendezvény közül válogathat az idelátogató turista. Ha „egész évben Balaton”, akkor Siófok, hisz „itt kezdődik a Balaton”


Az alábbi oldalon összegyűjtöttük  vendégeink részére azokat az igényes eseményeket, melyek szinte hagyományt teremtve minden évben megrendezésre kerülnek városunkban kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Víztorony fesztivál

Siófok megszépült jelképét, a víztorony születésnapját köszönti a Víztorony Fesztivál. A víztorony Siófok egyik legjellegzetesebb és egyben a város szívéből kimagasló építménye, a város emblematikus jelképe a 100. évfordulójára, 2012-re gyönyörűen megújult. A város hangulatos főterén, a több mint 100 éves Víztorony lábánál egy egész hétvégén át könnyű nyár esti koncertek, családi program várja az érdeklődőket.


Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

Mára már a legnagyobb hazai dixieland fesztivál, de ezelőtt jóval szerényebb körülmények között indult útjára a siófoki New Orleans Jazz Fesztivál. Akkor még egyetlen nap alatt tartották a koncerteket, mára azonban hagyománnyá vált, hogy négy nap alatt nyolc különböző zenekar lép fel az ingyenes fesztiválon, amelyet a jazz műfaj egy különleges stílusának, a dixielandnek vagy más néven new orleansi jazznek szenteltek.Az eseménynek nagy általánosságban a város Fő tere szokott otthont adni, ahol rendre színpadra lépnek a magyar jazz zenei élet legkiválóbb zenészei és zenekarai, miközben természetesen rendre külföldi muzsikusok is megtisztelik a fesztivált, ami természetesen bár főként a zenéről szól, egyéb kulturális, gasztronómiai és családcentrikus események is kapcsolódnak hozzá.


Bor és Kenyér Ünnepe

A Bor és Kenyér Ünnepe minden évben az augusztus 20-i események köré szerveződik, mint a Balaton régiójának egyik legnagyobb nyári fesztiválja, amelynek középpontjában főként a gasztronómia áll. Természetesen ez még messze nem minden, hiszen különféle kulturális- és családi programok, élőzenés koncertek, kézműves vásár és olyan ünnepi események is színesítik a felhozatalt, mint például a kenyérszentelés vagy éppen a város borának kiválasztása.


Siófoki Halfesztivál

Minden év októberében megrendezésre kerül a Balaton fővárosában a Siófoki Halfesztivál, amelynek részeként a város főterén változatos programok várják az ide érkező polgárokat és az éppen itt pihenő vendégeket. A fesztivál középpontjában a halhoz kapcsolódó gasztronómiai eseményekkel és programokkal, így főzőversenyek, ételkülönlegességek, bemutatók, ismeretterjesztő előadások és változatos kulturális események, valamint családi programok sorozata válik elérhetővé a különféle élőzenés programok társaságában.


Siófoki Nyári Esték

A “Siófoki Nyári Esték” a város egyik legösszetettebb programsorozata, amelynek részeként számtalan kiállítás, esemény, családi-, gyerek- és felnőtt programok, filmvetítések, valamint színházi előadások várnak a látogatókra. A programsorozat célja az, hogy egész nyáron, de legalábbis a főszezon minden egyes hétvégéjén, és gyakran még hétköznapjain is változatos eseményeket biztosítson a látogatók számára. A “Siófoki Nyári Esték” programsorozat június közepétől egészen augusztus végéig tart.


Kávéházi zenés pillanatok

A Kálmán Imre Kulturális Központ a Kávéházi zenés pillanatok cím alá gyűjtötte össze egész éven át tartó állandó programjait, amelynek részeként rendre vissza-visszatérő fellépők, előadások és kiállítások is helyet kapnak, de összességében inkább a megújulás a jellemző rá. A Kávéházi zenés pillanatok annak érdekében került életre hívásra, hogy egész évben biztosítson változatos zenés programokat az ide látogatók, vagy éppen az itt élők számára, ezáltal kisebb-nagyobb könnyűzenei előadók tucatjait tekinthetjük meg az év során a KIKK-hez tartozó Teátrum Kávéházban.


Kultúra Napja Siófokon

A legtöbb magyarországi ünneppel együtt a Kultúra Napját is minden évben megünneplik a Balaton fővárosában. Az évente január 22-én megrendezésre kerülő eseményen Kölcsey Ferenc, az általa megírt Himnusz, valamint az egész magyar kultúra előtt tisztelegnek a siófoki diákok és irodalmárok. Az eseményt évente a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskolájában rendezik meg.


Újévi Gálakoncert

Habár minden városban méltóképpen búcsúztatják az óéveket, ellenben szinte Siófok az egyetlen, ahol köszöntik is az újesztendőt is, ennek részeként a városban minden évben megrendezik az Újévi Gálakoncertet. Az esemény részeként minden esetben a legnívósabb magyar fellépők adnak koncertet a siófoki lakosságnak, illetve az ide látogatóknak, például a Budapesti Operettszínház társulata ad felejthetetlen koncertet az egybegyűltek számára, méghozzá a Magyar Táncművészeti Főiskola és a Váci Szimfonikus Zenekar előadásával egyetemben.


Nyúlfutam Siófokon

Ez a húsvéthoz köthető esemény egy igencsak tartalmas, rendkívül jó hangulatú, nem mellesleg pedig sporton és testmozgáson alapuló családi programról van szó, amelyen emellett természetesen minden a Húsvétról és a nyulakról szól majd.


Spuri Balaton Szupermaraton

A Spuri Balaton Szupermaraton névre keresztelt eseménysorozat, minden márciusban várja a futás kedvelőit, amelynek részeként bárki körbekocoghatja az egész magyar tengert. A rendezvényre évről-évre egyre több hivatásos- és hobbifutó nevez, így mára már kijelenthető, hogy az esemény részeként több ezren kerülték meg a Balatont kocogva, és idén is azt várják a rendezők, hogy számtalan új és visszatérő futó érkezik a változatos programok, a jó társaság és a visszatérő kihívás érdekében.


Siófoki Tavaszi Fesztivál

Minden év tavaszán egy speciális eseménnyel köszöntik a siófoki lakosok, illetve a városba látogatók a tél elmúlását és a természet újjászületését, amit farsang helyett Siófoki Tavaszi Fesztivál név alatt ismernek. Az eseménysorozatnak a Kálmán Imre Kulturális Központ ad otthont több mint két héten keresztül, ennek megfelelően koncertek, előadások, felvonulások, kiállítások, gasztronómiai események, szórakoztató családi- és gyerekprogramok egyaránt várnak ránk, de zenés koncertek és színházi fellépések is várható a tavaszköszöntő eseményen.


Samsara Fesztivál

Minden évben külön esemény keretein belül rendezik meg Siófok Töreki városrészén a Samsara Fesztivált, középpontjában a keleti kultúrákkal és a jógával, illetve az ehhez kapcsolódó lehetőségekkel. Ősi módszerek, alternatív gyógyítási lehetőségek, meditáció, filozófia, de még tánc, gimnasztika, aerobikfoglalkozások, koncertek, a világ különféle tájairól érkező DJ-k, nem mellesleg pedig workshopok és szeánszok is várnak majd az érkezőkre. Mindez világhírű orvosok, guruk, gyógyítók, sámánok, pszichológusok és életviteli tanácsadók, valamint jó társaság mellett.


Siófoki Mikulásfutás

Mikulásfutás során akár Mikulásnak öltözve, akár álruha nélkül részt vehetünk egy különleges futóversenyen, ahol kicsik és nagyok, profik és hobbikocogók egyaránt elindulhatnak, méghozzá nem csak a futás öröméért, hanem a jó hangulat és a változatos programok miatt is, amelyek a kérdéses versenysorozatot kísérik.


Valentin nap a siófoki Víztoronyban

Siófokon minden évben megtartják valamilyen kisebb vagy nagyobb eseménnyel a szerelmesek ünnepét, méghozzá a város egyik jellegzetességének, hovatovább jelképének számító Víztoronynál. Az esemény minden esztendőben Bálint nap idején kerül megrendezésre, és részeként egy teljes napig minden a szerelemről, valamint a szerelmesekről szól majd, így a romantikára vágyó párok nem csak sétálhatnak egyet a város Fő terén, hanem az eseményhez és szerelmükhöz köthető kívánságokat is elrepíthetnek héliumos lufikkal a Víztorony kilátójáról.


Tour de Pelso

A balatoni régió egyik legnagyobb biciklis versenye, avagy a Tour de Pelso, amely a Tour de France mintájával ellentétben nem csak a legprofibbak számára biztosít lehetőséget a kerekezéshez, hanem kezdőknek és hobbisportolóknak is. Ennek megfelelően bárki, aki késztetést érez magában arra, hogy körbetekerje a Balatont, a Tour de Pelso keretein belül garantáltan segítőkész- és jó társaságban, mi több egy évről-évre növekvő, igazi közösségben teheti meg, miközben garantáltan egy életre szóló élményt is szerez magának.

 

 


⚲ H-8600 Siófok, Akácfa u.1. • ☏ + 36/84 550 055 • ✉ info@hotelkentaur.hu